Власники ресторанів та готелів приділяють величезну увагу деталям, прагнучи вивести свій бізнес на новий рівень. Вони розуміють, що персонал, який вітає та обслуговує гостей закладів, повинен виглядати не тільки привітно, а й презентабельно. Тому керівники кафе, ресторанів, бістро, готелів і барів обов'язковою частиною уніформи своїх співробітників роблять жилети й піджаки.
Універсальність в плані поєднання з іншим одягом дозволяє домогтися вражаючого результату в закладах з різною атмосферою та стилістикою. Офіціанти неформальних пабів можуть носити жилетку з бавовняної футболкою, хостес фешенебельних ресторанів доповнювати її білосніжною сорочкою, а співробітники невеликих затишних готелів, що працюють біля стійки реєстрації, - зупинити вибір на лаконічному піджаку та водолазці.
Бармен, клерк, коридорний паж в уніфікованому піджаку або жакеті справить на відвідувачів сприятливе враження. Вони зроблять висновок про те, що власник закладу орієнтований на високий клієнтський сервіс і прагне створити для гостей найкращі умови відпочинку. Однак форма даної категорії має й інші переваги. Вона відрізняється високою гігієнічністю, має місткі функціональні кишені і зручні застібки. Доглядати за нею дуже просто - тканина легко очищається від забруднень, швидко прасувати і після прання виглядає чудово.
У продажу є різноманітний асортимент моделей. Це жилети та піджаки актуального крою для чоловіків і жінок, які добре сидять по фігурі і мають стильний акуратний вигляд. Колір і текстура тканини для їх пошиття підбирається в індивідуальному порядку, тому власникам ресторанного бізнесу можна буде замовити уніформу, вид якої буде кращим чином відповідати стилю закладу і його формату, з можливістю брендування логотипом. В процесі вибору значення мають такі деталі: